Bikefitting

Veel actieve fietsers krijgen blessures doordat ze verkeerd op de fiets zitten. Een verkeerde fietspositie kan langdurige pijnklachten tot gevolg hebben. Nek-, lage rug- en knieklachten zijn hiervan de meest voorkomende, maar ook bv een doof gevoel in de handen of vingers. Hierdoor kan een groot gedeelte van het seizoen verloren gaan en wat erger is, je kunt het plezier in de sport verliezen. Zo kunnen bij bijvoorbeeld een te lage of te hoge zadelpositie blessures in knieën en/of de rug ontstaan. Bij een verkeerde afstelling van het stuur ontstaan vooral blessures aan de nek, schouders en armen.
Het doel is het optimaliseren van de fietshouding om zo op een verantwoorde manier zo comfortabel mogelijk en uiteindelijk zo hard mogelijk te kunnen fietsen.

Het moet mogelijk zijn om ideaal op de fiets te zitten, (vrijwel) zonder klachten. Een dynamische fietspositie meting in combinatie met mijn expertise als sportfysiotherapeut kunnen daarvoor zorgen. Iedereen kan bij mij terecht voor een meting, na aanschaf van een nieuwe fiets of het afstellen van de huidige fiets, recreant of wedstrijdrijder, race-, ATB-, of trekkingfiets.
Ik kies er bewust voor om op de eigen fiets de meting uit te voeren en niet op een ‘pasfiets’. Op je huidige fiets kunnen er meteen aanpassingen worden gedaan zodat je direct de andere zit kunt ervaren.

Een bikefitting is méér dan het afstellen van de fiets; er wordt ook veel aandacht geschonken aan je houding en stabiliteit.

Beter op de fiets Bikefitting is gevestigd in The Bicycle Hub, Copernicusstraat 10 in WIJCHEN.

Een bikefitting wordt uitsluitend gedaan op afspraak.

Voor meer en aanvullende informatie verwijs ik je door naar www.beteropdefiets.nl

Wil je een afspraak maken klik hier